Catalunya la comunitat autònoma amb més guardonats amb Bandera Blava

 

Catalunya, la comunitat autònoma amb més ports esportius guardonats amb la Bandera Blava

23 ports esportius i 97 platges reconeguts per la seva gestió mediambiental fan de Catalunya un dels destins més sostenibles del Mediterrani

El Far de Calella va acollir el passat 7 de juny el lliurament de Banderes Blaves a ports esportius i platges de Catalunya. 23 ports esportius, la comunitat autònoma amb més instal·lacions portuàries reconegudes,  i 97 platges van ser guardonats amb aquest distintiu mediambiental reconegut internacionalment.

Els ports esportius i club nàutics guardonats de l’ACPET són:  Club Nàutic Llança, CN Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, CN L’ Escala, Club Nàutic Aiguablava, Marina Palamós, CN Costa Brava-Palamós, Club de Vela Blanes, CN Arenys de Mar, CN El Balís, Port Mataró, Marina Badalona, Port Masnou, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, Port de Sitges-Aiguadolç, CN Garraf, Port Segur de Calafell, CN Cambrils, CN Salou i CN l’Hospitalet de l’Infant.

A l’acte hi van assistir més d’un centenar de persones entre autoritats, alcaldes i alcaldesses, representants dels ports esportius i d’altres convidats. Destacar la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, el Director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, el Gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, l’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el President de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), Albert Bertran, i el President de l’ADEAC, José Ramón Sánchez, entre d’altres.

L’Alcaldessa de Calella va ser l’encarregada d’obrir l’acte, acte seguit el President de l’ACPET va prendre la paraula agraint a tots els ports i ajuntaments guardonats la feina feta per situar el territori com a referent, i va destacar la importància dels Ports Esportius com a motor turístic i econòmic. Bertran va remarcar que el valor afegit dels ports va molt més enllà de la nàutica, ja que organitzen multitud d’activitats culturals, socials, esportives i gastronòmiques. També va fer menció de la bona relació dels ports amb l’administració recordant la importància de la necessitat de la ràpida tramitació de la nova Lleia de Ports que porta molt temps pendent d’aprovació.

Calvet va realitzar el parlament de clausura destacant “la bona feina del Govern, Ajuntaments i ports esportius per disposar d’unes platges i d’uns ports excel·lents, per tenir unes instal·lacions i uns serveis adequats que els ciutadans i els turistes es mereixen, i així gaudir d’aquests béns tan preuats que tenim a Catalunya

By | 2019-06-14T10:28:19+02:00 juny 14th, 2019|Notícies|